Само в 7DniVarna.bg

Гастарбайтери недоволни! Карали ги да купуват винетки!

7 Dni Varna11.09.20174070
Емил-Радев

Холандският евродепутат Кати Пири твърди, че българските граничари с натиск и сплашване принуждават граждани на ЕС и турски гастарбайтери да плащат подкупи.

В Туитър Пири е публикувала запитване до ЕК, от което става ясно, че на граничните ни пунктове с Турция било задължително да се дезинфекцират автомобилите, които влизат в България.

Ето какво коментира евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред БНТ:

„Гледах репортаж, в който гастарбайтер разказва, че правата му са нарушени, понеже е трябвало да закупи винетен стикер в България. Свидетели сме през последните месеци на бясното каране на гастарбайтерите през нашите магистрали. Предизвикаха не малко катастрофи. Крайно време е да свикнат, че в България има закони, а когато ги нарушават, ще има и глоби. Също така трябва да свикнат, че е необходимо да си купуват винетни стикери, както всеки гражданин, който използва пътната ни мрежа. През минали години не можеше да се осъществява контрол, но сега това се случва и явно в даден момент станаха виновни българските гранични полицаи за това, че преминаващите трябва да си купят винетки”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *