Само в 7DniVarna.bg

Марешки срита Бойко, Пеевски и…: Три прасета управляват държавата, трима идиоти са им партньори

7 Dni Varna13.09.201723230
веселин марешки
“Ние във “Воля” виждаме държава, управлявана по схемата на трите тройки – Трите прасета, Тримата идиоти и Тримата глупаци.
Първите са събирателен образ на корупцията, на безхаберието, на довеждането на българските граждани до нищета и всичко лошо, което се случва в държавата.
Втората тройка, както самите управляващи наричат своите партньори, са тримата идиоти. Не казвам имена, да не се обиди някой – просто така си ги наричат в кулоарите.
Тримата глупаци са събирателен образ на тези човечета, готови по всяко време и на всяко място, да излязат да наговорят всякакви глупости и да наклеветят всички – от министър-председателя до някоя партия или човек”, заяви от парламентарната трибуна Веселин Марешки, лидер на “Воля”.
“Воля” не се вписва с тази среда. Ние не сме като тях. А на тях им клокочи отвътре да ни махнат от пътя си. И понеже някои много настояват да се откажа от мястото си на заместник-председател на Народното събрание, днес обявих, че съм готов да го направя, ако бъдат изпълнени две условия веднага – днес, утре. Първо, да се вднигне минималната пенсия на 300 лева, и да се създаде държавна верига от бензиностанции. Ако управляващите изпълнят това и парламентът го гласува – ще напусна веднага поста си”, каза Марешки и обясни, че всичко е за благоденствието на българския народ и за просперитета на българската държава.