Само в 7DniVarna.bg

Спартаклии играха мач пред общината, търсят спасение за клуба си

7 Dni Varna17.10.20172750

Феновете на футболния Спартак поискаха от премиера да върне имотите на клуба. Това стана по време на 75-минутно грандиозно шоу и демонстративен мач пред Община Варна, който се явяваше пореден протест срещу безразличието на градската управа по казуса „Спартак”. Както е известно, от 10 години клубът не е собственик на имотите си, а частната фирма, която ги притежава с решение на ОбС, не издържа Спартак. В резултат на това клубният стадион е разруха, базата на „Локомотив” – също, а представителният тим е предпоследен в третия ешелон.

„Г-н Борисов, само вие сте нашата надежда. Върнете имотите на клуба”, отправиха мощен прочувствен апел над 1200 спартаклии край шадраваните до Общината.

По време на протеста ултрасите опънаха огромни плакати, на които пишеше: „Спрете кражбата Спартак” и „Спартак е символ на града, любов на поколения”.

В демонстративния мач първо играха таланти от школата, а после под бурните овации на терена излязоха два отбора от легенди, известни футболисти и настоящи играчи на клуба. За радост на публиката в единия тим ритаха Красимир Зафиров, Вилиян Денчев, Ивайло Русев, Антон Вълчанов, Златин Михайлов и Димитър Трендафилов, а в другия – Радостин Станев, Иво Георгиев, Мартин Зафиров, Иван Петров, Тодор Радомиров и Стефан Дончев. Рефер беше Димитър Момиров.

След двубоя феновете се преместиха пред входа на Общината, където продължиха с възгласи: „Оставка” и „Мафия”. В един момент запалени факли придадоха допълнителен колорит на атмосферата.

Впоследствие привържениците блокираха за около 5 минути движението в двете посоки на кръстовището на Общината, като пееха любими песни за отбора и развяваха знамена с клубните цветове. Наоколо имаше полицаи, но не им се наложи да се намесват.

Шоуто приключи с мирно шествие на запалянковците по улиците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *