Само в 7DniVarna.bg

Треньор на Евър (Варна) награден от федерацията по лека атлетика

7 Dni Varna18.10.20171850
1

Българска федерация по лека атлетика почете няколко човека допринесли за развитието на олимпийски спорт номер едно на тържествена вечер в Сандански. Президентът на организацията Добромир Карамаринов награди с плакети треньорите Теменужка Бузова и Крум Крумов за навършване на кръгли годишнини.

Бузова, която скоро „чукна“ 75 години, е първата треньорка на олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова, както и на още стотици таланти на леката атлетика в Плевен. Тя продължава да тренира деца в атлетически клуб Феникс 2004.

Крумов навърши 60 години през 2017-а и заедно със съпругата си Цонка Господинова работи активно в един от най-силните атлетически клубове в България Евър-Варна. През тази година възпитаничката на Крумов Силвия Георгиева постави нов национален рекорд на 3000 м стийпълчейз за девойки до 20 години.

Карамаринов връчи плакета и на кмета на община Сандански Кирил Котев за домакинството на общото събрание на БФЛА, което ще се проведе на 18 октомври в града и развитието на леката атлетика. През 2017-а община Сандански, БФЛА и местния атлетически клуб „Васил Лески без граници“ организираха семинар по програмата „Детска атлетика“, а в общината с най-мекия климат в България години наред подготовка водят няколко атлетически клуба.

В качеството си на първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация Добромир Карамаринов даде плакета и почетна значка от тази организация на Иван Колев – президент на атлетически клуб Берое – Стара Загора. Клубът, който има състезатели във всички възрастови групи, организира няколко отлични международни състезания в последните години – Балкански шампионат за мъже и жени 2013-а, Европейско отнорно първенство от втора лига през 2015-а, както и международния атлетически турнир “Самарско знаме“.