Само в 7DniVarna.bg

Трагедия на обществено обсъждане за добива на газ в Добруджа! Възрастен мъж взе думата и почина от вълнение

7 Dni Varna18.10.20172650
big_resize_on_the_fly

Жител на село Великово е починал по време на обществено обсъждане на въпроса с добива на газ в Добруджа, проведено днес в с. Калина, съобщи Радио Варна.

Възрастният човек, който бил бивш учител, поискал думата за изказване, развълнувал се и получил инфаркт. На мястото е дошъл екип на Спешна медицинска помощ, който обаче единствено констатирал смъртта. Дебатите по доклада за въздействието на евентуален добив на газ в община Генерал Тошево са прекратени веднага. Днес предстои и още едно обществено обсъждане в с. Прлеселници, но има голяма вероятност то да бъде отложено. Започналите от началото на седмицата обществени обсъждания на доклада за ОВОС за добива на газ в района.

До момента са събрани над 1 500 подписа против добива на природен газ в община Генерал Тошево и по-конкретно срещу инвестиционното намерение за 35-годишна концесия на находище “Спасово”, обхващащо 18 села. Подписите са събрани електронно и на хартия по населените места, съобщава Дарик.

В община Шабла са събрали още 600 подписа срещу идеята на инвеститора “Русгеоком БГ”, който вече проведе проучване за газ на терена през 2014 г. От инициативния комитет ще събират подписи до 28 октомври, когато ще се проведе финалното обществено обсъждане за концесията – в Генерал Тошево.