Само в 7DniVarna.bg

Борис Стоянов: Вярваме, че ще получим обещаните средства за ДЮШ на Черно море Тича

7 Dni Varna23.11.20171890
DSC03206

В баскетболния клуб Черно море Тича все още не са получили обещаните 150 000 лева от общината за детско-юношеската школа, но продължават да вярват, че това ще се случи.

„До този момент все още не са се случили нещата. Вярваме, че ще има положителен развой. Да, срокът, в който трябваше да получим тези средства изтече, но на този етап резултат няма. Вярвам, че след като лично кметът Иван Портних е поел този ангажимент, ние ще получим въпросната сума. Вярвам, че той е човек, който държи на думата си“, коментира в интервю изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов.

Той припомни, че заради финансовите затруднения в ДЮШ на клуба бяха принудени да се разделят с нейния директор Душан Стойков. “Няма да крия, че ни е много трудно в момента. Заради така създалата се ситуация – липса на реално финансиране на ДЮШ, стигнахме и до раздяла с Душан Стойков. Сега е трудно и за самите треньори, тъй като начинът, по който бяха структурирани и организирани нещата, се промени. Сега в движение им се налага да се приспособят към новата ситуация. Мога само да им изкажа моята благодарност, че и за миг не са показали нито с дума, нито с действие нежелание да работят. Всички реагираха много достойно и много мъжки в тази ситуация и не са предявили никакви претенции. Наясно са с усилията, които полагаме нещата да се стабилизират от финансова гледна точка”.

Стоянов коментира и представянето на мъжкия тим, който в рамките на седмица записа 3 поредни победи: “Ако съм имал някакво притеснение как ще се предстявя нашият тим след разрешаването на проблема с картотекирането, то това  е игровият ритъм, който имат нашите противници, а на нас ни липсва. Иначе никога не сме се съмнявали, че сглобихме един добър тим, който ще може да играе на високо ниво в първенството. Поздравявам момчетата и треньорския щаб за начина, по който се справиха в тази кризисна ситуация за първия тим. Показаха първо, че са хора, на които може да се разчита, а също и, че в баскетболно отношение няма да има никакво отстъпление“.