Само в 7DniVarna.bg

Болни дечица получиха къщичка за книги

7 Dni Varna14.12.20172460
sv.anna-knigi

Къщичка за книги получиха малките пациенти от клиниката по педиатрия в МБАЛ „Света Анна – Варна“. Дарението в навечерието на Коледа е част от кампанията „Километри от книги“, която беше проведена в края на октомври. По инициатива на Fantastic Services бе проведен „книжен“ маратон в Морската градина. Условието за участие в бягането бе да бъде донесена нова или четена, но запазена, детска книжка. Десетки варненци подкрепиха идеята и част от събраните томчета бяха дарени за пациентите на педиатричната клиника в университетската МБАЛ „Света Анна – Варна“.

Къщичката за книжки вече е монтирана. Най-нетърпеливите от малките пациенти дори успяха да се запознаят с част от приказните герои и техните истории. Идеята и на дарителите, и  на екипа на клиниката е книжките да бъдат взети, прочетени и върнати, за да могат повече деца да се докоснат до тях.      Импровизираната библиотека е отворена за нови попълнения – от пациенти, персонал и любители на литературата.

„Благодарим на организаторите на кампанията за прекрасната инициатива. Четенето е прекрасна възможност престоят на малките ни пациенти да бъде малко по-приятен, а и – полезен“, заяви началникът на клиниката доц. д-р Боряна Върбанова.

Ръководството на болницата в лицето на зам.-главния лекар на МБАЛ „Света Анна – Варна“ д-р Антон Станев благодари на дарителите за жеста и за това, че точно книгите и четенето са във фокуса на тяхната кампания за малките пациенти и пожела на децата здраве, много подаръци и усмивки за коледните и новогодишни празници.