Само в 7DniVarna.bg

Откровената история на една столична проститутка: За магистралките, за неписаните закони, за клиентите и още…

7 Dni Varna12.01.20187780
b702812f527320ddc22f5875f043d063_big

Казват, че нощем всички котки са черни. Може би затова и не разбрах, че срещу мен стои проститутка. Запознах се с дамата, която ще нарека Маги, съвсем случайно – засякохме се в заведение, където тя беше с приятелка на моята приятелка. Заговорихме се, смяхме се, коментирахме актуалните теми на деня. Бях изненадана, когато ми сподели с какво се занимава.

Нали в България е общоприето, че „жриците на любовта“ са по магистралите, изглеждат нечистоплътно и са порядъчно глупави? Маги определено не отговаряше и на трите стереотипа. Още по-изненадана останах, когато ми заяви, че без притеснение ще ми разкаже неща от кухнята на най-древната професия. Все пак се разбрахме да запазим в тайна името й. Не защото се притеснява, а именно заради стереотипите.

Маги е на 32 години. Започнала да се занимава с това преди около 10 години с големи прекъсвания. Общият й „трудов стаж“ в бранша не е повече от две години и половина. Направила този избор, защото парите не й стигат. В същото време не намира в проституцията нещо лошо. „Всеки мъж си плаща за секса – дали в кеш, дали с хубаво бижу, дреха или дори вечеря в ресторант“, коментира тя. Не крие, че е попадала в неприятни ситуации.

„В началото работех в клуб на „Витошка“. Собственици бяха мъж и жена, които си харесваха момиче и искаха да се възползват от услугите му безплатно. А в нашия бранш по това време имаше неписани закони – такъв натиск е недопустим, защото независимо какъв си, трябва да платиш за услугата, която искаш да ползваш“, каза тя.

След това попаднала на място, което отговаряло на изискванията й. Там имала около 20 колежки.

Според нея липсата на закрила довела до чувство на безнаказаност в клиентите. „Има много случаи на побои, обири, а някои момичета бяха продадени като козички в Македония и Албания. Други са били брутално изнасилвани – вика те клиент, очакват те много мъже. Това не е проституция, а изнасилване“, посочва тя, но заключва, че в сивия сектор, където няма правилна черно на бяло е така. Ето защо Маги и нейни колежки настояват България да се присъедини към страните, в които проституцията е легализирана.

Споделя, че дори да и се случи нещо лошо, докато работи, няма на коя институция да се оплаче. Затова разчита на свои приятели, които и помагат – с транспорта и с охраната. Самото им присъствие респектира клиенти, които се изживяват като мутри, категорично е работещото момиче.

Освен липсата на закони, друг проблем в бранша са „самосиндикалните“ проститутки. Според Маги това са момичета, най-често студентки, които пускат обяви в интернет сайтове и предлагат евтини услуги с крайно съмнително качество. Обикновено предлагат собствен терен, пазарят се по телефона, не държат на здравето и хигиената си и не се отнасят подобаващо с клиента.

Въпросните самосиндикални момичета често пробутват фалшиви снимки в обявите си. Дори са използвали лични фотоси на Маги, свалени от социална мрежа. Чувала е от свои клиенти, че са станали жертви на нагла кражба от такива проститутки или пък, че били притеснявани по телефона от тях.

Според нея мнението на българите за проститутките е крайно закостеняло и назадничаво, защото хората масово мислят, че са нечистоплътни, глупави и грозни момичета, които работят по магистралите, притискани от сводник. Самата тя подчертава, че нещото, на което най-много държи е безопасността и хигиената.

Съвременните тенденции в бранша са следните – момичета не се предлагат по каталози. Чрез мобилни приложения за комуникация клиентът може да поиска актуална снимка, за да се увери, че ще се срещне с реален човек.

А защо една жена избира тази професията проститутка? Някои момичета са със зависимости, други са самотни майки, а трети просто харесват високия стандарт на живот, който не могат да си осигурят по друг начин в България. „Аз обичам да си купувам дрехи, а обувките са ми мания. С парите, които получавам, си покривам норманите разходи, помагам финансово и на родителите си“, споделя Маги. Иначе в бранша познава жени със стабилни професии – учителки, лекарки, медицински сестри…

Има обаче и много момичета, които стават жертва на един по-особен вид тормоз. Схемата е следната – момичето се запознава с мъж, в когото се влюбва. Той твърди, че я обича, но впоследствие я принуждава да проституира. Внушава й, че за нищо не я бива и друг не би я обичал колкото него. Маги разказва за случай, в който такъв мъж живее с три дами, които убедил, че обича.

Те дори се конкурирали коя ще му донесе повече пари. Друг случай – 18-годишно момиче било въвлечено в същата схема. Издържало въпросният мъж, съпругата и дъщеря му. Самата тя живеела в крайна нищета и дори Маги и е подарявала дрехи.

Питам я какво би казала, на хората, които след тази публикация, ще я критикуват яростно. „Това е моят личен избор. Аз никого не съдя. Открит човек съм и предпочитам да се справям сама в живота, а не да лъжа човека до себе си, за да бъда негова държанка. Който каквото иска да мисли за мен“, отговаря тя.

Източник: dariknews.bg