Само в 7DniVarna.bg

Нова мода! Престъпен дует задига коли със специално електронно устройство за въздействие на имобилайзери

7 Dni Varna12.01.20183390
car-theft

Двама души бяха осъдени от Районен съд – Варна за кражби на автомобили. Двамата подсъдими получиха различни наказания. 20-годишният К. Д. беше осъден условно на две години и половина лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. Той следва да търпи и пробационна  мярка като провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител. 29-годишният П. Й., който има предходна съдимост, получи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда сосъденипоразумение.

Самото противозаконно отнемане на коли е извършено в град Русе на 7 ноември 2016 г., след предварителен сговор и в условия на продължавано престъпление – на два пъти, като са били отнети автомобили от една и съща марка. Деянието е извършено чрез използване на техническо средство – специално електронно устройство за въздействие на имобилайзери на автомобили. Двете отнети моторни превозни средства са били открити впоследствие оставени без надзор във Варна, с последвали повреди по тях в областта на заключващите механизми. Деянието не представлява маловажен случай.

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Двамата подсъдими  за различни периоди от време бяха лишени от съда и от право да управляват моторни превозни средства. Съдебният акт е окончателен.