Само в 7DniVarna.bg

Отхвърлен гей си отмъсти жестоко! Когато половинката му заспа…

7 Dni Varna12.01.20186610
fornication

Злати Иванов, осъден на първа съдебна инстанция на 6 години затвор затова, че през септември.2014г. във Варна, направил опит умишлено да убие Никола Ангелов, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята му причини, обжалва наложеното наказание пред Варненския апелативен съд. Освен лишаване от свобода, Иванов е осъден да заплати на пострадалия 30 000 лева обезщетение за причинените му неимуществени вреди. Присъдата на Окръжен съд – Варна от декември миналата година е протестирана от държавното обвинение, което намира, че подсъмимият сдледва да търпи по-тежко по размер наказание.

Както подсъдимият, така и пострадалият, водили скитнически начин на живот. Препитавали се с просия и събиране на вторични суровини от улиците и местата за битови отпадъци. Двамата се познавали от години, често злоупотребявали с алкохола и имали хомосексуални прояви. Във фаталната нощ и двамата употребили значително количество алкохол. Ангелов отказал на подсъдимия хомосексуален контакт и заспал на пейка пред гаровия площад. Подсъдимият се върнал по-късно и забил нож в гърдите на спящия, в областта на сърцето. От силната болка пострадалият се събудил и потърсил помощ.

В хода на съдебно дирене, както пред първата, така и пред втората съдебна инстанции, Иванов настоява чрез своята защита, че не е искал да убие своя познат, и не е вложил умисъл в действието си. Заради противоречия в показанията, дадени пред различните съдебни инстанции, днес Варненският апелативен съд отново изслуша подсъдимия, който разказа, че е действал в условията на неизбежна отбрана. Съдът изслуша и назаначена СМЕ, според която защитната версия на Злати не съответства на причиненото нараняване.

Прокуратурата настоява, че Злати Иванов трябва да получи по-тежка присъда. Според държавното обвинение деянието е извършено при пряк умисъл, има многобройни отегчаващи вината обстоятелства, сред които начинът на живот, агресията срещу беззащитен човек, както и предишни осъждания на подсъдимия.

 Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 2 месечен срок.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *