Само в 7DniVarna.bg

Шефът на Общинския съвет Тодор Балабанов проведе важна среща със спартаклии

7 Dni Varna16.01.20181310
00

В кабинета на председателя на Общинския съвет на Варна Тодор Балабанов се състоя среща между него, Янко Станев, шефът на Управителния съвет на футболния Спартак Стефан Калименов, клубната легенда Красимир Зафиров и други спартаклии.

Постигната бе договорка, че ако ремонтът на бул. “Васил Левски” засегне още седалки от трибуните на стадион “Спартак”, ще бъде вдигната нова трибуна, или ще се монтират нови седалки.

На срещата бе потвърдено, че на 24 или 25 януари ще се състои така дълго очакваната извънредна сесия на Общинския съвет за казуса “Спартак”. На нея трябва да бъде взето решение за преобразуването на спортен комплекс “Спартак” АД, като за целта от фирма “Инжстрой” ще входират писмо в общината утре или вдругиден.

След преобразуването на спортния комплекс общината ще си върне собствеността върху стадион “Спартак” и прилежащите му площи и ще ги отдаде безвъзмездно за ползване на клуба.

Тъй като има юридически изисквания по цялата процедура, които ще отнемат два месеца, окончателното решение за преобразуването на спортен комплекс АД ще се вземе на редовноа сесия на ОбС през март или април.

Шефът на УС на Спартак Стефан Калименов съобщи още, че клубът ще подпише договор с “Инжстрой” за да кандидатства пред държавата за отпускането на 1 милион лева за реконструкцията на стадион “Спартак”. Както е известно, парите бяха обещани лично от Бойко Борисов и Красен Кралев.