Само в 7DniVarna.bg

Дано Ангелкова прочете това: турците хем вдигнаха цените, хем си върнаха руските туристи! А при нас…всичко е точно

7 Dni Varna08.02.20184950
анталия

Цените на почивките в Турция през настоящата година може да се увеличат с 15% в сравнение със стойността им през 2017 г. Това бе съобщено от директор по продажбите на руски туристически оператор в рамките на пресконференция при откриването на регионален форум в Екатеринбург, предава Интерфакс-Туризм.

Експертът приведе данни от представители на бранша, които отчитат повишаване на цените на ваканциите в Турция. Причината е свързвана с увеличаването на цените на керосина, горивото за самолетите. В същото време – обяснява Толчин, хотелиерите не може да предлагат непрекъснато максимални отстъпки за престой, тъй като са им необходими приходи за поддържане на съоръженията за настаняване. При това положение неизбежно се стига до увеличаването на цените на пакетите за почивка в Турция.

По-рано турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш заяви, че през 2018 г. Анкара очаква страната да бъде посетена от 35 милиона туристи, пет милиона от които – от Русия. Министърът подчерта, че след преодоляване на кризата в двустранните отношения между Москва и Анкара, Турция е успяла постепенно да върне руските туристи в курортите си – тенденция, която ще бъде запазена и през настоящата година.

Това няма как да не е притеснителна новина за варненските курорти. Миналото лято прирастът на руски туристи в тях беше голям, заради влошеното положение в Турция. Тогава комшиите отбелязаха едва 2,6 милиона руснаци-туристи. Сега бройката скача почти двойно, което означава, че солидна част “братушки” ще се изтеглят от Варненско.

Но според министър Ангелкова…всичко е точно!