Само в 7DniVarna.bg

Наркодилър загази яко, след като откриха в дома му марихуана и амфетамини

7 Dni Varna20.02.20181190
marihuana-1

Варненският апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна първоначалната мярка за неотклонение, взета спрямо Симеон Иванов, привлечен като обвиняем затова, че държал наркотични вещества, за да ги разпространява и за управление на МПС след употреба на наркотици.

В началото на миналата седмица Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Иванов. Дни преди това, при претърсване на жилището на Симеон и в помещение, наето от него като база за разфасоване на наркотиците, били намерени и иззети 110 г марихуана и 30 г амфетамини.

Варненският апелативен съд сподели всички основания на първата съдебна инстанция за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Иванов. Задържането под стража е съобразено със събраните в хода на разследването материали и доказателства, които обосновават предположението, че обвиняемият е съпричастен към престъпленията, за които е привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва строго.

Въззивният съд остави без уважение жалбата на Иванов, който твърди, че няма опасност да извърши престъпление и моли съда да му определи „домашен арест“ или „парична гаранция“. Апелативният съд не сподели аргументите на обвиняемия и се позова на доказателствата, посочени от прокуратурата, според които през януари тази година, Симеон е бил привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества. Срещу него тогава е било образувано бързо полицейско производство, което е висящо към момента.

Определението на съда е окончателно.