Само в 7DniVarna.bg

Стефан Данаилов разказва смешни случки от детството и неизвестни факти от личния си живот

7 Dni Varna08.05.20181030
74893.w470

Авторът на “Романът на моя живот”, журналистът Георги Тошев, представи снощи във Варна книгата си лично в присъствието на самия Стефан Данаилов.

Биографичната книга, създадена с активно участие на Стефан Данаилов, излезе във връзка със 75-годишнината на любимия на българската публика актьор и преподавател. Вече 4 месеца това е най-продаваната книга в България.

„Романът на моя живот“ е написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев, а дизайнер на книгата и корицата е Тодор Манолов. Изданието разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. Заради най-верните почитатели на уникалния му талант Книгомания включи в края на книгата пълна филмография и списък на по-важните му театрални роли и награди.Макар да е дискретен в подробностите, „Романът на моя живот“ хвърля светлина върху отношенията му с Ирен Кривошиева, с Невена Коканова, с Аня Пенчева и с най-популярната актриса на полското кино Барбара Брилска.”