Само в 7DniVarna.bg

Вижте няколко хитринки с лимон! Струва стотинки, а върши чудеса като лекарство, в кухнята и козметиката

7 Dni Varna29.04.20181250
Lemon with Half and Slice on White Background

Освен незаменим източник на витамин С, лимоните могат да бъдат много полезни в дома и като козметично средство. Ето няколко хитринки как да използвате цитруса не само в кулинарията.

Ако разтворите сока на един лимон с хладка вода и го изпиете, той ще окаже изключително благотворно влияние върху тонуса на целия организъм. Ще имате спокоен сън, ако вечер преди лягане изпиете чаша сок от лимон, разреден с вода и малко мед. Сокът на цитруса чисти и черния дроб от натрупаните токсини, освен това има и противовъзпалителни свойства.

Сок от лимон, смесен със зехтин е идеално почистващо и освежаващо средство за кожата на лицето и ръцете.

Сокът от лимон е идеален помощник и в домакинството. Киселината, която се съдържа в него, има силно почистващи свойства. Много добре може да почистите никелираните повърхности на батерията и аксесоарите в банята и кухнята като натриете обилно повърхностите с едно парче от срязан на две лимон и след десетина минути да ги изплакнете с вода.

Метални повърхности също ще добият блясък, ако ги третирате с лимонов сок. Идеален е за почистване на хладилника и микровълновата фурна, като има и силно изразени антибактериални свойства. Може да почистите идеално прозорците си, като към 2 литра вода прибавите 2 супени лъжици лимонов сок.