Само в 7DniVarna.bg

Националите ни дебютираха с победа в „Golden Fighter“ във Варна

7 Dni Varna29.04.20181950
DSC_1824

Националният отбор на България дебютира с победа във веригата „Golden Fighter“ в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта в събота вечерта. Нашите спечелиха двустранната среща с Румъния в стил К1 с 4:3.

На ринга излязоха и трима варненци. В най-интересната среща в категория до 76,500 кг Рангел Иванов от „Дрийм Варна” изгуби по точки Адриан Миту. В категория до 68 кг другият състезател на „Дрийм Варна” Едуард Алексинян срази с нокаут Алекс Филип, а до 67 кг Али Юзеир от „Вокил” отстъпи по точки на  Адриан Максим.

За Рангел Иванов мачът бе завръщане в К1, след като близо две години лекуваше травма в лявата ръка.

„Адриан Миту се оказа много корав и физически мощен съперник. На кантара беше 77 кг, но на ринга излезе 81 кг, а аз бях много по-лек – 76 кг. Когато ме риташе през ръцете, ме изхвърляше на 10 метра. Аз когато го удрях пък, не мърдаше”, коментира Рангел двубоя си от 3 рунда по 3 минути.

„Важното е, че стана страхотно състезание и задоволихме интереса на публиката. Това ни дава стимул да сме на още по-високо ниво в другите двубои от веригата и да продължим да поднасяме спектакли на варненските зрители”, допълни Иванов.

Както писахме, веригата „Golden Fighter“ в К1 е създадена от Румъния и набира популярност. Румънците вече играха със Суринам, Китай, Франция и Италия, като тези държави ще са следващите съперници на България.