Само в 7DniVarna.bg

Осъждан с основно образование успя да измами банка, изтегли кредит от 10 бона, а после…

7 Dni Varna30.04.20181270
portfeil6

32-годишният Андрей Мл. от Варна се изправя пред съда. На 18 юни 2013 год. той изтеглил от банка ДСК 10 000 лева кредит. За да изтегли заема,  той представил пред банката неверни сведения. Използвал неистинско съгласие на работодателя си за превеждане на трудовите му доходи по разлащателна сметка в банката.  Декларирал също чист месечен доход в размер на 800 лева по безсрочен трудов договор. По същия начин подсъдимият успял да поиска и да му бъде издадена кредитна карта за револвиращ кредит от банката за сумата 1000 лева.

След като изтеглил сумите, по кредита не постъпила нито една вноска за покриване на задължението му. Същото сторил и с дължимото по кредитната карта.

От назначената по делото съдебно-графологическа експертиза се установило, че ръкописният текст и подписът на работодателя на Андрей Мл. в предствения пред банката  документ за съгласието на работодателя да превежда месечната заплата по сметка, не са изпълнени от него. Печатът в трудовия договор и в банковия документ са един и същ.

32-годишният Андрей е с основно образование и е осъждан. Името му нашумя и по делото за тъй наречените моряшки кредити, теглени също с неистински документи за трудови договори.

Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, Андрей Мл. може да получи наказание лишаване от свобода за срок до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.