Само в 7DniVarna.bg

Ексклузивно! Симеонов с горещ коментар: Играта на държавния глава е опасна, БСП опитват да се “пакетират” с него, но…

Първан Симеонов

Действията на БСП срещу управляващите вече не са интересни. Понякога си мисля, че ще спечелят много повече, ако спрат да се появяват и оставят ГЕРБ да се “пържи в собствен сос”, да ползва негатива от собствените си гафове. Социалистите толкова упорито блъскат правителството, че не му дават да падне. Това каза пред “България он еър” изпълнителният директор на “Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

По думите му червените са прекалено активни и по този начин дават възможност на управляващите да обяснят всеки свой гаф с оправданието, че това е работа на опозицията.

Политологът коментира още, че докато БСП се движи в една “предвидима величина”, президентът Румен Радев се опитва да бъде острие на цялата опозиция.

“Играта на държавния глава е опасна. От една страна той е избран, за да бъде коректив, а от друга – за да обединява. Социалистите съвсем логично пък се опитват да се “пакетират” с него, тъй като е много висока рейтингова фигура. По този начин обаче му правят мечешка услуга, защото го карат да изглежда партиец”, подчерта Първан Симеонов.

Той посочи, че управляващите безспорно виждат конкурент в  лицето на президента и затова се опитват да рушат неговия рейтинг.