Само в 7DniVarna.bg

Дарин Великов: Този сезон преминахме през ада

7 Dni Varna02.05.2018840
54645643634534

За Черно море Тича участието в мъжкото баскетболно първенство приключи, след като отборът загуби и втория мач от четвърфиналите срещу Левски Лукойл. След срещата във Варна, треньорът на домакините Дарин Великов говори пред BGbasket.com за представянето на отбора му и за сезона в НБЛ.

 

– Загубихте от Левски, но какво видяхте в този мач?

– Най-накрая изиграхме един мач, в който мога да похваля отбора и старанието на момчетата. Имаше огромно подценяване на Левски към нас. Това е ясно. Доволен съм от нашия отбор. Показахме възможностите, които имаме, а не успяхме да демонстрираме в предишните мачове. Завършваме сезона с този мач подобаващо. Най-после демонстрирахме характер и дух. Това ни липсваше в предишните двубои. Сега обаче съм доволен от поведението на играчите.

 

– Имахте реални шансове да спечелите. Какво беше това малко, което не ви достигна?
– Два грешни паса и това беше. Ако имахме възможност да атакуваме коша, можеше да бъде две точки за нас. Това е единственото нещо, което не ни достигна. В такива моменти, срещу такива отбори, в такова време на мача, като направиш две такива технически грешки, много трудно се печели. Нищо чисто баскетболно не е повлияало на резултата. Просто индивидуални грешки.

 

– Този мач вече е в историята. Вие приключихте участието си в първенството. Каква е вашата оценка за сезона?
– Малко ми е трудно да дам цялостна оценка. Не съм доволен. Не ми харесваше поведението на отбора в някои мачове. Ситуацията обаче беше такава. Ние преминахме през ада този сезон. Лошите неща вървяха едно след друго при нас. Цялостна оценка за представянето ни точно в този момент не мога да направя. За мен е по-важно какво е бъдещето на отбора. Да, можехме да имаме някоя друга победа и да бъдем по-напред в класирането, но за мен по-притеснителното е бъдещето на мъжкия отбор и ситуацията около тима за новия сезон.

 

– Какви точно са притесненията ви?
– 100% ще има мъжки отбор, но важното е в какъв вид, с какви цели и с какъв състав. Това е по-важно за мен. Черно море е отбор с традиции и манталитет и трябва да бъде с високи цели.

 

– За какво най-много ви е яд?
– Яд ме е, че започнахме с четири мача, в които не бяхме в пълен състав. След това имахме страшно много контузени състезатели. После пък трябваше да се лишим от двамата ни чужденци – Милян Боцка и Драган Тубак. Трябваше да решаваме и други финансови проблеми. Изобщо се събраха много неща. Ако беше една спокойна година, в която всичко да е подредено, щяхме да се класираме на съвсем различно място. Това обаче не ни оправдава. Както споменах преди малко, поведението ни в някои мачове и характера не ми харесаха.

 

– А кое е най-хубавото нещо, което се случи през сезона?
– Най-хубавото нещо е, че отборът се запази и почти всички наши съперници се съобразяваха с Черно море. Положителното е, че Черно море показа, че няма да се предаде. Участието на доста млади състезатели също е голям плюс. Това, че си позволихме да играем без чужденци и с млади играчи е доброто през този сезон.

 

– Оставате ли начело на Черно море Тича?
– Нямам договор за следващия сезон.

 

– А какво е вашето желание?
– На този етап моето желание не е толкова важно. Ще се срещна с хората, които финансират клуба. Трябват ни общи усилия на хора във Варна и извън града, които могат да помогнат на Черно море. Ако всичко е нормално, треньор лесно ще има. Проблемът в тези месеци е финансовото осигуряване на клуба.

 

– Ако трябва да определите сезона с една дума, коя ще е тя?
– Противоречив.