Само в 7DniVarna.bg

Наш евродепутат доволен, грешките и измамите с европейски средства намалели

7 Dni Varna03.05.20181000
Емил-Радев

Варненският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев взе участие в дебата относно защитата на финансовите интереси на ЕС, който се проведе по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Брюксел. Радев определи ежегодната оценка на изразходването на европейските средства като изключително важна, защото тя допринася за анализа на ефективността на финансирането. Той приветства спада на грешките и измамите с европейски средства.

„Повече пари достигат до тези, които наистина имат нужда от тях, а именно европейските граждани“, заяви българският евродепутат.

Той не пропусна да отбележи, че са необходими още усилия за намаляване на грешките и измамите, защото „всеки евроцент, изразходван не по предназначение, е в ущърб на гражданите“. Поради тази причина Емил Радев приветства създаването на Европейската прокуратура, приемането на директивата за борба с измамите с европейски средства, както и по-общата директива за борба с прането на пари. Според евродепутата тези мерки ще дадат допълнителни инструменти на държавите-членки за борба с всякакви финансови измами.

„Ефективното прилагане на законодателството на практика е ключово в това отношение и се надявам то да бъде приведено в националното законодателство, колкото се може по-скоро!“, заяви в заключение Емил Радев.