Само в 7DniVarna.bg

Възпяха главния архитект на Варна в песен, заснеха и клип на плажа! Бузев охотно приел да участва

7 Dni Varna03.05.20181550
big_IMG_7327_1

“My name is архитект Виктор Бузев, роден и израсъл във Варна“ – това се пее в новата песен на култовия джаз-поп-фолк-хип-хоп изпълнител Стоян Роянов Я Я. Както става ясно още от самото начало, тя посветена на гл.архитект на морския град.

Текстът на песента, която е своеобразен апотеоз на 45-годишния общинар, е забавен колаж от български, английски, руски и измислени фрази, като комбинацията си е запазена марка на колоритния Я Я. Стилът на парчето може да се определи като хип-хоп с джаз елементи.

В песента за арх. Бузев се пее също за неговото „светло детство с музика на Джеймс Браун“ и за това как казал на служителите в община Варна „What you’re gonna do today?“ („Какво ще правите днес?“)

Фразата „Пази достойнство, дете да се гордей“ пък преминава като рефрен в цялата композиция, която се очаква да излезе официално на 16 май. Песента ще има и клип, част от снимките на който бяха направени снощи в заведение на варненския плаж.

Самият Виктор Бузев е част от музикалния живот на Варна много преди да стане главен архитект на града. Той свири на барабани в различни формации и напълно естествено има много приятели сред музикантите.

Пред репортер на „Петел“ Стоян Роянов Я Я обясни, че се е вдъхновил да направи песен на арх. Бузев, докато го е слушал разпалено да говори в компания за работата си, за града и за предизвикателствата на професията си. Самият главен архитект на Варна съвсем естествено е приел да участва, при това доста активно, в снимките на клипа и в представянето на парчето.

снимки: “Петел”