Само в 7DniVarna.bg

Какво се случва в болницата на голям български град!? Смениха цялото ръководство, синдикатите с протест!

03-secrets-doctors-wont-tell-doc

Съставът на Съвета на директорите на МБАЛ-Шумен е сменен на Общо събрание на акционерите днес, съобщи след края на заседанието досегашният директор на болницата д-р Атанас Атанасов.

Освободени са председателят на съвета Елка Савова и представител на Министерството на здравеопазването, както и изпълнителният директор на болницата д-р Атанас Атанасов.

Новите имена в Съвет на директорите са Деница Шалева и д-р Димитър Костов, който ще бъде и новият изпълнителен директор на болницата. Д-р Лиляна Куздова запазва досегашното си място на зам.-председател на директорския борд.

“Тръгвам си притеснен за бъдещето на лечебното заведение и на болничната помощ в региона, предвид процесите които текат, недофинансирането на основните дейности, предвид механизмите на регулации, задълбочаващия се дефицит на квалифицирани медицински кадри, неудовлетвореността им от възнагражденията и условията на работа”, каза д-р Атанасов.

По време на Общо събрание на акционерите на МБАЛ-Шумен в двора на лечебното заведение се състоя протест, организиран от КНСБ и КТ “Подкрепа” по повод лошото управление на ръководството на лечебното заведение.