Само в 7DniVarna.bg

Стефан Данаилов през сълзи: “Обичам моята публика и винаги съм давал всичко от себе си за публиката“

7 Dni Varna08.05.20183430
DSC_2786

„Аз наистина много ви обичам. Обичам моята публика и винаги съм давал всичко от себе си за публиката“. С тези думи проф. Стефан Данаилов взриви публиката в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, където представи автобиографичната си книга „Романът на моя живот“. Автор на книгата е журналистът Георги Тошев. „Аз разказвах, той записваше“, сподели Маестрото от сцената.

Пред публиката, която няколко пъти се изправя на крака в чест на Стефан Данаилов, той разказа интересни случки от живота си, спомни си колко щастливи моменти е преживял във Варна, колко студенти е имал от Варна.

„Вижте тези млади деца, няма как да съм сам“, каза Маестрото. Заедно с младите хора от настоящия клас на професора в НАТФИЗ, на сцената излязоха артистите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и Божидар Мицев, също негови ученици, които представиха по оригинален начин откъси от „Романът на моя живот“.

По време на спектакъла, чийто режисьор е племенницата на Стефан Данаилов Росица Обрешкова, на екрана бяха показани снимки от стотиците роли на Маестрото в киното и театъра. Във фоайето на Фестивалния и конгресен център, с чиято подкрепа се проведе събитието, беше подредена изложба с кадри от най-известните филми с участието на проф. Данаилов. Варненските библиотеки ще получат десетки книги „Романът на моя живот“ като дарение.