Само в 7DniVarna.bg

Симеон Илиев: Наградите са плод на общия труд

7 Dni Varna09.05.20181190
DSC03212

Крилото на Черно море Тича Симеон Илиев показа отличните си умения в борбата и заслужено получи приза за най-много борби през редовния сезон на Национална баскетболна лига. 203-сантиметровият баскетболист регистрира на сметката си средно по 18.5 точки, 9.9 борби, 2.5 асистенции и 0.8 отнети точки в общо 20 срещи. В класацията по борби в НБЛ след Илиев се нареждат Кийт Клантън (8.5), Никола Маравич (8.0), Травис Тейлър (7.6) , Константин Коев (6.9).

Симеон Илиев получи наградата си от Генералния мениджър на НБЛ Лили Борисова на четвъртфинлната среща между варненци и Левски Лукойл на 30 април.

“Честно казано не очаквах да спечеля тази награда. Не съм си го поставял и за цел, по-скоро е резултат от труда, който положих през годината и особено през лятото. Затова искам да благодаря и на треньорите, които се занимаваха с мен и на всичките ми съотборници. За мен лично една награда колкото и да е индивидуална, винаги е плод на труда на много хора”, каза Илиев, който през миналия сезон игра в австрийското първенство.

“Австрия основно ми помогна с опита, който придобих там. Много различно е когато си в чужбина, има повече напрежение и трябва да си по-постоянен. Хареса ми, но също така осъзнах, че нашата лига е по-силна и на по-високо ниво”, допълни Илиев.

“Представянето ни беше лошо, особено през последните два месеца допуснахме много загуби. Отборът играеше много непостоянно. Не обичам да се оправдавам, но тази година не бях виждал толкова проблеми с контузии. Мисля, че това изигра голяма роля в представянето ни. От моето лично представяне също не съм доволен. Основната ми цел беше отборът да се представи по-добре от предишната година. Да надградим, но за жалост не се получи както очаквахме. Сега ме очаква малко почивка и отново в залата”, завърши крилото.