Само в 7DniVarna.bg

Топ пожарникари ще покажат изкачване с щурмова стълба, щафета с препятствия и…

7 Dni Varna10.05.20181820
_00k2_firefighter

Традиционно Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна са домакини на Зоналните състезания за определяне на отборите, които ще вземат участие в участие в Републиканския преглед по ППС Варна – 2018, който ще се проведе в началото на месец юни.

Пожароприложният спорт е фундамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации.

Участниците тази година са от РДПБЗН – Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Добрич и Варна. Спортният форум ще се проведе на стадион „Локомотив”.

Съгласно регламента състезанието се проведе в четирите дисциплини:

1. Изкачване с щурмова стълба;

2. 100 м пътека с препятствия;

3. Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия;

4. Бойно разгръщане от мотопомпа.

Тази година предстои да стартира съвместна инициатива на Община – Варна и РДПБЗН – Варна, която има за цел да бъдат организирани юноши и девойки. С подкрепата на Общинския детски център, през лятната ваканция, те ще получат основни знания и умения по пожаро-приложен спорт и ще бъдат научени как да реагират в кризисни ситуации.