Само в 7DniVarna.bg

Любимец на варненската публика може да пропусне Лигата на нациите и световното

7 Dni Varna10.05.20182150
28_4

Националният отбор на България по волейбол за мъже може да играе без звездата си Цветан Соколов в новосформираната Лига на нацииите и на Световното първенство, на което домакини са Италия и България.

Стряскащата новина съобщи лично селекционерът на държавния ни тим Пламен Константинов по време на днешната първа отворена тренировка на тима в зала ”Арена Армеец 2”.
“Цветан Соколов е преминал на преглед при професор Мариани в Рим. Има травма в крака, която трябва да се лекува или да се направи операция. Цецо ще се прибере в България другата седмица. Аз искам той да направи преглед и при д-р Иван Василев, на който имам пълно доверие. Възможно е да разчитаме на Соколов за първия или първите турнири в Лигата на нациите и за Мондиал 2018. Може да се наложи да разчитаме на него само за Световното първенство, а е възможно и да се наложи той да се подложи на операция… Съгласували сме всичко и с клубния му тим Лубе. Важно е Цецо как се чувства. Ако не може да играе повече по този начин, е напълно възможно да се наложи операция. Сега в Италия на практика той игра доста време на обезболяващи медикаменти без да може да се натоварва. Като се прибере в България ще трябва да се вземе решение и с медицинския щаб на националния отбор и самият Соколов да реши, кое е най-добро за него”, заяви Пламен Соколов.
“Ако няма да мога да разчитам на Соколов на поста диагонал, има на кой да се доверя. Боян Йорданов е тук. Николай Учиков също ще се присъедини към отбора. Най-важно е здравето на играчите ни”, добави Пламен Константинов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *