Само в 7DniVarna.bg

Нов опит за продажба на Бизнес хотела, цената му падна три пъти за година

7 Dni Varna12.05.20181730
18556739

Пореден опит за продажба на Бизнес хотела „Голдън Тюлип“ във Варна, който се намира на бул. „Христо Ботев“, прави частен съдебен изпълнител.

Имотът бе изкарван няколко пъти на тезгяха миналата година, но безуспешно, припомня Moreto.net. Обявяваните тогава начални суми за наддаване надвишаваха 15 млн. лева. Сега началната тръжна цена е 5.8 млн. лева.

Оферти за сградата, която е собственост на „Керамична индустрия“, могат да се подават до 15 юни. Хотелът е със застроена площ от 677 кв.м. Той е на осем етажа. В сградата има конферентни зали, ресторант, лоби-бар, стая за съхранение на ценности, спортно-рекреативен център, масажни помещения и фризьорски салон. Хотелът разполага с 92 стаи и пет апартамента. На осмия етаж има и ВИП апартамент, състоящ се от дневна, две спални, кухненски бокс и сервизни помещения.

Върху имота има вписани ипотека и особен залог в полза на банка и ипотека в полза на лизингова компания, договор за наем, възбрани в полза на Община Варна и други кредитори.

През 2013 година “Голдън тюлип” беше обявен за публична продан на стартова цена от 9,8 млн. лева. Причината сградата да бъде заложена на търг бяха непогасени задължения на собственика по общо три заема на обща стойност малко над 9 млн. евро .