Само в 7DniVarna.bg

Валери Симеонов безпощаден: Ще вземем мерки, за да опазим запазената територия на така наречените “зелени”!

7 Dni Varna14.05.20182884
DSC_2797

Трябва да има санкции за нерегламентирано къмпингуване на плажа и нарушителите ще бъдат глобявани. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя припомни, че работната група, която беше създадена за намиране на решение на проблема, не е стигнала до консенсус.

И според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие къмпингуването на плажа е забранено. Всяка община може да приеме наредба и да глобява нарушителите, добави Ангелкова. По нейни думи е редно да има обособени места за къмпингуване. В момента тези, които се използват, са много стари и не отговарят на изискванията, посочи министърът.

Това, че не е постигнато съгласие от работната група, не значи, че плажовете няма да се пазят, бе категоричен вицепремиерът Валери Симеонов. Когато не се събират пари от къмпингуващите, почистването е за сметка на държавата и общините и това трябва да се регулира, смята той. Симеонов увери, че при доказани сигнали нарушителите ще бъдат наказвани.

Държавата ще вземе мерки, за да опази плажовете, които са запазена територия на така наречените “зелени”, коментира Симеонов.

 

4 comments

 • Христов

  15.05.2018 at 16:28

  Аман от “зелен” рекет!

  Reply

 • Лили

  15.05.2018 at 19:20

  За фалшивите зелени само тояга трябва!

  Reply

 • Антон

  15.05.2018 at 19:50

  Зелените уж бранят природата, пък я замърсяват постоянно, но при тях подобни нелогични неща се срещат редовно.

  Reply

 • Ангел

  20.05.2018 at 19:23

  Големите природозащитници правят всичко на дармадан. Оставят след себе си такава мръсотия, че после ние обикновените данъкоплатци трябва да плащаме от джоба си тяхната кочина да бъде почистена. Затова трябват стриктни санкции и глоби за нарушителите.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *