Само в 7DniVarna.bg

Най-старото икономическо училище у нас навърши 98 години с тържество и награди

7 Dni Varna14.05.20181950
Икономическият университет чества 98 години-IMG-97fa5f68df48caeb4394c21c1c33f30f-V

С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 98-та годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и България,  Лилия Христова – директор на дирекция „Образование, младежки дейности”, представители на Общински съвет – Варна, бивши ректори на университета и гости.

„Използвам случая да Ви поздравя за постигнатите високи резултати в образователния процес, за приноса ви в утвърждаването на Варна като образователен център в национален и регионален мащаб, и утвърждаване на каузата Варна – град на знанието. Сигурен съм, че с общи усилия и с енергията на студентите на Икономически университет заедно можем да постигнем много в тази посока. Варна беше избрана за един от 30-те иновативни дигитални хъба на Европейската комисия, предстои много работа в това направление“, заяви кметът Иван Портних.

Ректорът на учебното заведение проф. Пламен Илиев връчи академичната награда „Проф. Станчо Чолаков“ на проф. дин Гарабед Минасян – учен в областта на финансите, макроикономиката и банковото дело. Наградата „Студент на годината 2017“ получиха Михаил Димитров в специалност „Финанси“, Адриан Калчев – специалност „Счетоводство“ и Диана Димова – Колежа по туризъм.