Само в 7DniVarna.bg

Варненски музиканти с концерт в подкрепа на колегите си от БНР, входът е свободен

7 Dni Varna17.05.2018630
scena_rakovina_program

Концерт в подкрепа на съставите от БНР – София и протестните действия срещу ниското възнаграждение на труда им ще се проведе от 19:00 часа на сцена „Раковина”.

За да изразят своята морална и музикална подкрепа към колегите от столицата, на сцената във Варна ще излязат: Антоанела Петрова, Полина Антонова, Нейчо Петров – Реджи, Страцимир Павлов, Нейко Бодуров, Стоян Роянов и други популярни български музиканти, които ще озвучат града с красива и качествена музика, която заслужава своето подобаващо признание.

Варненските артисти подкрепят желанието на съставите от БНР за увеличение на основните заплати, които в момента се оказват най-ниски в сектора и са далеч под средната заплата за столицата.

Още през 2017-та година музикантите и изпълнителите от четирите състава – Симфоничния оркестър, Смесения хор, Биг Бенда на радиото и Оркестъра за народна музика поискаха увеличение на бюджета на БНР в частта за музикалните му състави, което да доведе до 50-процентно повишение на заплатите им.

В момента бюджетът на БНР остава непроменен, тъй като искането все още не е гласувано.

Оркестрантите и хористите от музикалните състави на БНР започнаха протестни акции през април, за да повдигнат „на висок глас“ въпросите за финансирането и разпределянето на средствата, които се отделят за култура.

Протестите в София продължават и на 17-ти май, когато ще се състои и концерта в морската столица.

Входът е свободен за всички желаещи да се насладят и да покажат съпричастност към професионалистите и музиката, която изпълняват с любов, желание и кауза.