Само в 7DniVarna.bg

Общински съветник избухна: “И Далай Лама да стане управител, Градски транспорт пак ще е на загуба! Трябва да поскъпне билетът!”

7 Dni Varna13.06.20187690
Купуват 15 нови автобуса за градския транспорт във Варна-novi_avtobusi

Общинският съветник Григор Григоров поиска на заседание на комисията по собственост и стопанство билетът за градски транспорт да поскъпне от 1 лев на 1,50. Повод за предложението му стана отчетът на дружеството, според който то е на загуба от 2,8 млн. лв. за миналата година.

С цена от един лев за билетче фирмата не може да прави инвестиции и е обречена на фалит, изрази мнение общинарят. Той изтъкна и повишаващите се цени на горивата, както и нарастването на работната заплата.

И управляващи и опозиция трябва заедно да вземат решението за поскъпване на билетите, посочи Григоров.

“И Далай Лама да е управител, Градски транспорт пак ще трупа загуби”, каза той.

Неговият колега от БСП Борислав Гуцанов остро разкритикува управлението на Градски транспорт и поиска оставката на ръководството. Според Янко Станев пък смяната не би помогнала за повишаване на резултатите.

Изпълнителният директор на дружеството инж. Злати Златев оправда загубите с големите разходи, които то има. 60 процента от приходите му отиват за заплати, подчерта председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.