Само в 7DniVarna.bg

Варна събира европейски съдии, прокурори и следователи, Цецка Цачева с ключово изказване

7 Dni Varna14.06.2018790
i338803-1024x576

В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз днес и утре в курорта “Светите Константин и Елена” Националният институт на правосъдието ще бъде домакин на 21-то Общо събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение. Той отговаря за развитие на професионалните умения и компетентности на съдиите, прокурорите, следователите, съдебните служители, служителите на Министерството на правосъдието  и останалите, ангажирани в процеса на правораздаване.

Варна посреща 130 представители на националните обучителни институции на държавите членки на Европейския съюз, на европейските обучителни институции, както и наблюдатели и партньори. Приветствия към делегатите на Общото събрание ще отправят директорът на Националния институт на правосъдието, Миглена Тачева, и генералния секретар на Мрежата, съдия Войчех Постулски.  Министърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на Върховния касационен съд, съдия Лозан Панов, българският съдия в Общия съд на ЕС, Марияна Кънчева, българският депутат в Европейския парламент Емил Радев и представителят на Европейската комисия, Питър Чонка ще направят ключови изказвания.

Програмата на Общото събрание на ЕМСО в България включва цялостен отчет за дейността на Мрежата за 2018 г. и дискусия  за бъдещето на съдебното обучение в контекста на проекта за стратегически план на ЕМСО 2021 – 2027. В дейността на Общото събрание ще се проведат работни срещи с представители на съдебните школи на страните от Западните Балкани.