Само в 7DniVarna.bg

Правим общи туристически маршрути, България стартира с винено-кулинарен

7 Dni Varna14.06.2018590
DSC_0862

Страните членки да поемат ангажимент  да работят съвместно за изработването на Черноморски бранд и за развиването на вътрешнокруизния туризъм в Черно море. Това е записано в декларация, която бе приета във Варна след срещата на министърът на туризма Николина Ангелкова с министрите с ресор туризъм от Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

Страните-членки ще работят за създаването на общи културни маршрути. Ще продължи и инициативата, свързана с така наречения Път на коприната, създаден от Световната организация по туризъм, посочи Ангелкова.

Представители на Руската федерация, на Украйна и на Турция седнаха на една маса. Всички подкрепят развиването на круизния туризъм в Черно море, за да се посещават места, в  които няма конфликтни точки, каза още тя.

Предстои среща в Турция, тъй  като страната ще поеме координирането на работната група “Туризъм”  към  Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. На нея ще бъдат оформени общите маршрути.

Следва техническата работа, за да могат да се изчистят детайлите по маршрута, след което организацията ще покани и туроператорите, които оперират с круизни кораби. България ще се включи в общ Черноморски винено-кулинарен маршрут, наречен “Черноморската кухня и вино в Черноморския регион”.

4 и 5-звезните хотели по Черноморието ни ще бъдат пълни на 100 % през юли и август, каза още Ангелкова. Туризмът ни очаква ръст от 5 % спрямо миналогодишния летен сезон, когато страната е била посетена от 5,3 млн. души.