Само в 7DniVarna.bg

Страхотна изненада за Пламен Константинов

7 Dni Varna14.06.20183840
000021

По нестандартен начин започна днес пресконференцията с четиримата треньори преди кръга от Лигата на нациите по волейбол, мачовете от който ще се проведе във Варна.

Наставникът на България Пламен Константинов бе изненадан послучай днешния си 45- рожден ден. Две дечица с национални фланелки влязоха в залата и подариха на Гибона торта и плюшено лъвче, което е символ на родните “трикольори”.

България е домакин на четвъртия турнир от Лигата на нациите във Варна. Този уикенд зала “Конгресна” на Двореца на Културата и Спорта приема Бразилия, Франция и Канада. Мачовете от група 16 стартират утре и ще продължат до неделя. Българите играят всеки ден от 18,30 ч. Преди старта на турнира селекционерът на националния отбор Пламен Константинов разкри очакванията си.

“Всички трябва да се радват от това, че моите колеги се чувстват добре във Варна, което е комплимент не само за волейбола, а и за града и организацията. Смятам, че турнирът ще бъде от много високо ниво. Ще бъде интересно да се види кой в какво състояние е. Искаме да си направим проверка с най-добрите. Искам да играем добър и равностоен волейбол с толкова силни отобори. Ще бъде празник за хората да видят едни от най-добрите волейболисти на световно ниво.

Ротациите в отбора са принудителни. Някои от състезателите останаха в България преди турнира в Япония заради травми. Искахме да ги съхраним преди турнира във Варна. Големи ротации не може да има. Единствената техническа ротация е смяната на Илия Петков с Красимир Георгиев. Краси е един от преспективните и млади състезатели. Имаме достатъчно проблеми на този пост (б.а. централен блокировач). Не можем да ползваме Ники Николов и Теодор Тодоров. Надявам се за световното да са на линия.

Организаторите на турнира Лигата на нациите искаха да участват всички звезди, но това е невъзможно. От тези, които аз съм планирал, играят само двама. Това трябва да е турнир, на който изгряват звезди. Това е по-реалистичен вариант.”, заяви Пламен Константинов.