Само в 7DniVarna.bg

Черно море започна подготовка за новия сезон

7 Dni Varna14.06.20182800
22

Черно  стартира подготовката си за новия сезон. Първата тренировка се проведе на стадион “Тича” като за нея се бяха събрали фенове на тима.

Илиан Илиев разкри, че с тима са подписали Пламен Димов и Ивайло Марков, които са централни защитници. Даниел Димов пък чака вариант да заиграе в чужбина. Халфът от Кабо Верде пък ще тренира с варненци докато треньорът прецени.  Варненци водят преговори с един нападател от чужбина.

Младият футболист на тима Румен Касабов бе преотстъпен на Черноморец (Балчик).

“Не искам да правя големи промени, защото като излязат 10 и влязат 10 футболист трябва наново да започнем всичко. В момента сме с 23-ма полеви играчи, Даниел Димов е под въпрос, с нападател попълваме групата“, коментира Илиан Илиев.

„Като побеждаваш всеки формат е добър. Излизаме да играем, ще стане ясно какво търсим и тогава ще мислим. Не първо да смятаме точките без да сме показали игрови облик. Имаше моменти в миналия сезон, в които контролирахме топката, независимо на кой терен играем. Търсим още скорост на игра. При агресивна преса бързо губим топката. Първата ни цел освен намиране на игрови облик и селекция е влизане в шестицата. После ще мислим“, завърши треньорът.

Черно море ще изиграе седем контролни срещи по време на предсезонната подготовка. Първият съперник на варненци е тимът на Черноморец (Балчик). Спарингът е на 22 юни.

Ден по-късно отборът заминава на лагер в Банско. В зимния курорт “моряците” ще срещнат тимовете на Александрия (Украйна) на 29 юни и Септември (София) на 4 юли в Разлог. Търси се съперник за 27 юни.

На 6 юли Черно море се връща във Варна, а на 11-и ще проведе две контроли в един ден – с Лудогорец и Несебър.

Последният спаринг на варненци е срещу Поморие на 14 юли, като преди срещата ще е и официалното представяне на отбора за сезон 2018/2019 г.