Бивш варненски вратар е загиналият в пожара в неделя

7 Dni Varna20.06.20183580
Pojarna

Бившият вратар на футболния Черно море Иван Симеонов е загиналият мъж в пожара на ул. „Околчица” във Варна на 17 юни. Това разкри бившият страж и футболен съдия Светослав Славов.

При огненото бедствие на 17 юни в 8,40 часа загина 67-годишен мъж. Той е обитавал постройките на ул. “Околчица”, които се подпалили. Тялото му е намерено след потушаването на огъня, като според първоначалните данни мъжът е загинал вследствие на пожара.
„За съжаление, починалият е моят добър приятел Иван Симеонов. Аз работя на метри от дома му и всеки ден се виждахме. Във фаталната неделя той си е правил кафе с втората си жена, когато газовият котлон е причинил пожар. Иван казал на жена си да излезе и да спре тока. Тя го направила и когато се е върнала и започнала да го вика по име, той вече си е бил отишъл. Доколкото разбрах, са пламнали пердета, стиропор, паднала е и част от тавана. Иван сигурно се е задушил. Бог да го прости”, заяви Светослав Славов.

Като вратар Славов е бил заедно със Симеонов в Черно море през сезон 1971/1972.

Иван Симеонов е юноша на ЦСКА, а после пази на Септември. През 1971 година идва във Варна и играе за Черно море последователно под ръководството на Георги Димитров-Червения, Спас Киров и Иван Моканов в „А” група до 1976 година.