Илиан Илиев недоволства от защитата. Андраде най-вероятно остава

7 Dni Varna22.06.2018380
0000sd

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от показаното от своя тим в първата контрола от лятната подготовка срещу Балчик.

“Имахме много контузени състезатели и ако не искахме да видим Патрик Андраде в действие, може би нямаше да я играем. Въпреки това от старанието и желанието сме доволни, 8-9 човека ги няма от основните, всички се натовариха добре. Този период, в който тренираме, е с доста натоварен график. Грешки имаше, особено в дефанзивен план, които трябва да коригираме, защото ги повтаряме. Заради подобни грешки загубихме и точки миналата година. С връщането на основните играчи и идването на бразилеца мисля, че напред ще са по-добре нещата, откъм сработване на отбора, но в защита трябва да работим много”, коментира Илиев.

Той разкри и какво мисли за дошлия на проби Андраде: “Знаем, че е започнал още в началото с нас и е изморен. Нямаше агресия в средата на терена  Иначе е добре с топката, има поглед, има хубав пас. Трябваше повече дрибъл, да потърси единоборства, но пък говорихме сега, че мачът беше в такова темпо, че не можеше да се отличава. Ще пътува с нас за Банско. Там ще решаваме дали още сега да говорим за договор или да изчакаме”.

Той разкри, че очакваният бразилски нападател ще подпише директно с Черно море без да кара проби. “Той не е типичен таран, защото такъв не ни трябва – и Божилов, и Радо, и Йосков могат да играят на тази позиция. Той е по-хитър играч, на 30 години. На това, което сме гледали, виждаме, че винаги е там, където трябва да е. Надявам се тук да е същата успеваемост. С него приключва селекцията ни. Ще вземем нов играч единствено ако Даниел Димов замине за чужбина. Засега той е при нас и ще пътува за Банско”, обяви треньорът.

Той добави, че Черно море все още търси съперник за контролна среща на 27 юни.