Стъжниха живота на 17-годишен убиец, пречукал жестоко жена до смърт

7 Dni Varna13.07.20186470
fist

Уважено е било искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо непълнолетния И.И.,  привлечен като обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. Най-тежката мярка за процесуална принуда бе наложена по изключение на 17-годишния обвиняем, като съдът мотивира определението си с високата степен на обществена опасност  и с факта, че срещу И.И. се води разследване и по друго досъдебно производство за причиняване на телесна повреда.

На 8 юни срещу 9 юни 2018 г. 17-годишният обвиняем заедно с пострадалата Е.Р. и други свидетели по делото се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата. Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата. Появата й била забелязана от обвиняемия. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.

Е.Р. била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой. След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.